Rašto kaina- 380 tūkstančių

Beveik kiekvieno grafologijos seminaro metu dalyviai teiraujasi ką reiškia sunkiai įskaitomas gydytojų raštas. Grafologai šį reiškinį paaiškina labai paprastai. Tačiau, nesigilinant į medikų personalijas, kurias gali nulemti jų pasirinkta profesija, reikia pastebėti, kad jų rašysena gali brangiai kainuoti.

Negrabi rašysena gali būti ne tik sunkiai įskaitoma, bet ir kainuoti nemažus pinigus, o kai kam ir gyvybę. Taip nutiko JAV vienai pagyvenusiai pacientei, kuriai dėl inkstų ligos buvo atliekamos dializės procedūros. 72 metų pacientei, kuriai dėl ligos jau buvo amputuota kairė koja, gydytojas buvo paskyręs 10 mililitrų kalio. Po kelių dienų, kai moteriai buvo amputuota ir kita koja, gydytojas nusprendė padidinti vaisto dozę iki 20 mililitrų. Tačiau, užuot nubraukęs pirmosios dozės skaičių „1“ ar perrašęs visą skaičių derinį, gydytojas ant viršaus užrašė skaičių „2“.

daktaras rašo

Negrabaus rašymo rezultatas buvo liūdnas. Liudininkų teigimu, įvyko skaudus nesusipratimas, mat slaugė ir ligoninės farmacininkai gydytojo skaičių keverzones suprato savaip. Jie moteriai, vietoj  naujai gydytojo paskirtos 20 mililitrų dozės, suleido 120 mililitrų kalio, kas, deja, pagyvenusiai pacientei baigėsi tragiškai .

Moters šeimos advokatas teisme argumentavo, kad gydytojų rašto keverzonės nėra retas reiškinys, tačiau šį kartą to pasekmės labai skaudžios- žmogaus gyvybė. Medicinos ekspertų teigimu, jei ne gydytojo negrabus raštas, suklaidinęs ligoninės personalą, moteris dar būtų gyvenusi mažiausiai 6 metus.

Gydytojui jo atsainiai rašyta vaistų dozė kainavo 380 tūkstančių JAV dolerių.

Belieka pasidžiaugti, kad Vilniuje gydytojai ir kitų, ne tik aplinkinių sveikatai svarbių profesijų atstovai gali padailinti savo rašyseną apsilankę kaligrafijos kursuose. Juk rašymas ne tik gražesnis estetinis vaizdas, bet ir nauda mūsų sveikatai be šalutinio poveikio….

Parašykite komentarą